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Registros recuperados : 181 | |
15. | | RESENDE, F. V.; OLIVEIRA, P. S. R. de; SOUZA, R. J. de. Crescimento, producao e absorcao de nitrogenio do alho proveniente de cultura de tecidos, cultivado com doses elevadas de nitrogenio. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.18, n.1, p.31-36, mar. 2000. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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18. | | OLIVEIRA, P. S.; FREIRE JUNIOR, M.; OLIVEIRA, A. H.; CAMPOS, R. da S.; FREITAS-SILVA, O. Efeitos da irradiação por feixe de elétrons sobre a cor da casca e a incidência de fungos em mamão "Golden". In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PROCESSAMENTO MÍNIMO E PÓS COLHEITA DE FRUTAS, FLORES E HORTALIÇAS, 1.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE PÓS-COLHEITA, FRUTAS, HORTALIÇAS E FLORES, 5.; ENCONTRO NACIONAL SOBRE PROCESSAMENTO MÍNIMO DE FRUTAS E HORTALIÇAS, 8., 2015, Aracaju. Avanço na conservação e qualidade de frutas, flores e hortaliças. Aracaju, 2015. 8 p. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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19. | | MARINHO-FILHO, J.; REIS, M. L.; OLIVEIRA, P. S. de; VIEIRA, E. M.; PAES, M. N. Diversity standards and small mannual numbers: conservation of the cerrado biodiversity. Anais da Academia Brasileira de Ciencias, v.66, p.149-157, 1994. Suplemento. 4 figuras; 3 tabelas. Apresentado no "Workshop on Ecology and Biodiversity", Rio de Janeiro, 1994. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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Registros recuperados : 181 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
01/10/2014 |
Data da última atualização: |
03/06/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
FREITAS-SILVA, O.; OLIVEIRA, P. S. de; FREIRE JUNIOR, M. |
Afiliação: |
OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; PATRÍCIA SOUZA DE OLIVEIRA, UFRRJ; MURILLO FREIRE JUNIOR, CTAA. |
Título: |
Potential of electron beams to control mycotoxigenic fungi in food. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Food Engineering Reviews, v. 7, n. 2, p. 160-170, jun. 2015. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s12393-014-9093-8. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Foods in general are excellent sources for growth of fungi. These microorganisms can infect food and grow whenever the ideal temperature and moisture conditions for the particular species are present, causing large losses during storage. Furthermore, some fungal species produce mycotoxins, which are compounds that are toxic to humans and animals. The use of electron beams has been shown effective in decontaminating foods, packaging materials, plastic articles and surgical and biological materials, among others. The ease of handling, low cost and employment of electricity to generate ionizing radiation instead of radioactive material such as cobalt-60 are factors that have increased the use of this method. Because of the growing use of electron beams on foods to control pathogenic microorganisms, this review focuses on their use to control fungi that produce mycotoxins on foods, covering the suitable doses, effects on food quality, microorganism reduction rates, applications in the food industry and legislation on use and operational safety. |
Palavras-Chave: |
Fungos; Irradiação de alimentos; Micotoxinas. |
Thesagro: |
Segurança Alimentar. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01674naa a2200205 a 4500 001 1996237 005 2020-06-03 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s12393-014-9093-8.$2DOI 100 1 $aFREITAS-SILVA, O. 245 $aPotential of electron beams to control mycotoxigenic fungi in food. 260 $c2015 520 $aFoods in general are excellent sources for growth of fungi. These microorganisms can infect food and grow whenever the ideal temperature and moisture conditions for the particular species are present, causing large losses during storage. Furthermore, some fungal species produce mycotoxins, which are compounds that are toxic to humans and animals. The use of electron beams has been shown effective in decontaminating foods, packaging materials, plastic articles and surgical and biological materials, among others. The ease of handling, low cost and employment of electricity to generate ionizing radiation instead of radioactive material such as cobalt-60 are factors that have increased the use of this method. Because of the growing use of electron beams on foods to control pathogenic microorganisms, this review focuses on their use to control fungi that produce mycotoxins on foods, covering the suitable doses, effects on food quality, microorganism reduction rates, applications in the food industry and legislation on use and operational safety. 650 $aSegurança Alimentar 653 $aFungos 653 $aIrradiação de alimentos 653 $aMicotoxinas 700 1 $aOLIVEIRA, P. S. de 700 1 $aFREIRE JUNIOR, M. 773 $tFood Engineering Reviews$gv. 7, n. 2, p. 160-170, jun. 2015.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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